Tarieven

Tarieven

Wat kost een consultatie?

Er zijn momenteel geen wettelijke tarieven bepaald aangaande de kostprijs van een consultatie bij een diëtist. Diëtist is een vrij beroep. Meer info hieromtrent kan u vinden op de website van de Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten.

Hierbij mijn tarieven die geldig zijn vanaf januari 2024:

Consultaties

  • Eerste consultatie (1uur): 50€ incl. BTW
  • Opvolgconsultaties (30 min): 25€ incl. BTW
  • Controle (nadat streefgewicht bereikt is): 15€ incl. BTW

De meeste mutualiteiten voorzien in een gedeeltelijke terugbetaling in de prijs van consultaties bij een erkende diëtist. Neem hiervoor contact op met uw mutualiteit.

Vanaf heden kan u ook opteren voor een 5-beurtenkaart. Hierbij wordt 1 consultatie gratis aangeboden:

  • 5-beurten kaart opstart: 150€, 6e beurt gratis
  • 5-beurten kaart opvolging: 125€, 6e beurt gratis

De 5-beurten kaarten zijn 1 jaar geldig vanaf 1ste consultatie op de kaart.

Wanneer u in aanmerking komt voor het voortraject/zorgtraject diabetes of het zorgtraject chronische nierinsufficiëntie, worden de tarieven bepaald door het RIZIV. Dit kan enkel op voorschrift van de huisarts.

Voordrachten

De prijs van een voordracht bedraagt 200€ excl. BTW voor een presentatie van min. 2u en max. 3u. Er kan een presentatie op maat gemaakt worden, hiervoor wordt er 50€ excl. BTW per uur voorbereiding aangerekend. Gelieve contact op te nemen voor meer informatie.

Verplaatsingskosten

Wanneer er een verplaatsing dient te gebeuren in het kader van een consultatie of een voordracht, wordt er, vanaf een afstand van 10km, 0,417€/km aangerekend. De afstand wordt berekend met Google Maps vanaf het praktijkadres tot aan het te bezoeken adres.